Израелските власти не позволиха на върховния комисар на ООН по правата на

...
Израелските власти не позволиха на върховния комисар на ООН по правата на
Коментари Харесай

ООН: Израел не пусна в страната върховния комисар по правата на човека

Израелските управляващи не разрешиха на висшия комисар на ООН по правата на индивида Фолкер Тюрк да посети страната. Това съобщи представителят на комисариата Равина Шамдасани.

" За страдание, висшият комисар не получи позволение да посети Израел и окупираните палестински територии макар молбата му ", сподели тя.

Междувременно Тюрк разяснява войната в Израел, като осъди дейностите на израелските сили, бомбардиращи Ивицата Газа, без да спомене в конкретика военните закононарушения на " Хамас ". Той единствено съобщи, че офанзивата на екстремистите от 7 октомври е " ужасна ", и порица езика, употребен от водачите на организацията.

" Трайният мир и сигурност не могат да бъдат реализирани посредством практикуване на гняв и болежка против хора, които не носят никаква отговорност за осъществените закононарушения, в това число 99-те убити чиновници на Агенцията за подкрепяне на палестински бежанци ", съобщи той, представен от пресцентъра на комисариата.

" Мащабните израелски бомбардировки на Газа, в това число потреблението на мощно въздействащи взривни оръжия в гъсто обитаеми региони, които изравняват със земята десетки хиляди здания, явно имат опустошително филантропично влияние и влияние върху правата на индивида. След четири седмици на бомбардировки и обстрел от страна на израелските сили в Газа безразборното влияние на такива оръжия в гъсто обитаем регион е ясно. Израел би трябвало неотложно да приключи потреблението на такива способи и средства за водене на война, а нападенията би трябвало да бъдат разследвани ", счита Тюрк.

Междувременно " Хамас " продължава да се прикрива в лечебни заведения, учебни заведения, детски градини и други здания, ползвайки цивилните палестинци като жив щит.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР